#11 Hallonkakor
Kategori: Mat
Här kommer receptet på hallonkakor. De är så enkla att göra och liksom lagom goda, alla gillar dem om man säger så. Jag använder alltid de enklaste recepten med så lite krångel och konstiga ingredienser som möjligt.
Ingredienser:
200 gram smör
5 dl mjöl
Drygt 1 dl socker
1 msk grädde
Blanda allting i en bunke så det blir en deg, ställ in i kylen en stund (kanske 30 min) och sätt ugnen på 200 grader (max). Ta fram din bästa hallonsylt (ska vara så fast som möjligt). Den jag använde kommer från P&B i Söderhallens saluhall, kolla hemsida här, deras hallonsylt är jättegod och smakar verkligen mycket hallon!
Ta fram degen och dela den i tre eller fyra delar (beroende på hur stora kakor du vill ha såklart) och tryck ut dem till längder på en plåt och gör en lång grop i mitten där du lägger hallonsylten. Grädda i ugnen i sisådär 10 minuter eller helt enkelt till det ser färdigt ut. Låt dem svalna litegranna medan du blandar ihop 1 dl florsocker med 1 msk vatten, ringla sedan det över kakorna. Skär kakorna i lagom stora skivor/bitar och så är det färdigt!

Ja, så här ser de alltså inte ut när de är klara utan när de nästan är klara.
Innan florsockret är på och innan de är skurna. Jag hann inte fotografera det innan de var slut.